7 Βασικοί  κανόνες για να έχεις εσύ, τον έλεγχο της επικοινωνίας!

|

Επικοινωνώ σημαίνει ν’ ακούω αυτό που έχει να μου πει ο άλλος, να κάνω ερωτήσεις, ώστε να τον κατανοήσω, ν’ απαντάω με σαφήνεια σ’ αυτό που με ρωτάει, αυτό που λέω να το εννοώ κι όχι να το υπονοώ!

Επικοινωνώ γόνιμα και αποτελεσματικά σημαίνει:

  • Να μοιράζομαι σκέψεις και συναισθήματα!
  • Να ανταλλάσσω γνώμες και εμπειρίες!
  • Να εμπιστεύομαι και να μην παρερμηνεύω!
  • Να διαισθάνομαι και να κατανοώ!
  • Να μην επιβάλλω την άποψη μου!
  • Να σέβομαι την άποψη του άλλου!

Βασικά χαρακτηριστικά αποτελεσματικής επικοινωνίας.

1.Ακούσε ενεργητικά  με ενσυναίσθηση!

Να είσαι εκεί στη στιγμή και να ακούς τι  άκουσες, χωρίς εσωτερικό διάολο ή  ετοιμάζοντας την απάντηση σου.

2. Βάλε πλαίσια και ζήτησε διευκρινήσεις!

Ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινήσεις και συγχρόνως δώσε και δυο εναλλακτικές,

( εάν κατάλαβα καλά εννοείς ότι …..η εννοείς αυτό…….έτσι ώστε να δημιουργηθεί κανάλι επικοινωνίας και όχι επίθεσης η άμυνας.)

3. Απάντησε με ερώτηση!

Όταν μια ερώτηση σε φέρνει σε δύσκολη θέση η δεν θέλεις να απαντήσεις η το αποφεύγεις για να κρατήσεις την ισορροπία απλά απάντησε με ερώτηση, να θυμάσαι, αυτός που θέτει τις  ερώτησης ελέγχει και την συζήτηση.

4.Μην απολογείσαι!

Όταν απολογείσαι. είναι σαν να δέχεσαι την κατηγορία, δείχνει ότι νιώθεις ενοχή και δεν θέτεις όρια.

5. Να Αποφεύγεις να επιρρίπτεις ευθύνες!

Όταν επιρρίπτεις ευθύνες, ο  άλλος αμύνεται και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσεις μαζί του.

6.Μην εστιάζεις στο πρόβλημα, εστίασε στη λύση του προβλήματος.

Ότι έγινε έγινε και είναι παρελθόν, με  το να βλέπεις το πρόβλημα απλά το ανακυκλώνεις και ο εγκέφαλος σου δεν βλέπει τη λύση του προβλήματος.

7. Χρησιμοποίησε τις λέξεις όπως σε καταλαβαίνω, σε κατανοώ!

Χρησιμοποιώντας τις λέξεις  σε καταλαβαίνω και κατανοώ  ο άλλος υποσυνείδητα ανοίγεται , βλέπει κανάλια επικοινωνίας, αφήνεται νιώθει σε ασφαλές περιβάλλον  και έτσι εσύ μπορείς να περάσεις το μήνυμα σου.



Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044

Σχολιάστε