Τρείς πολύ απλές ασκήσεις για να περιορίσεις το στρές και να διαχειριστείς το άγχος σου!!!

|

Αναπνεύστε σωστά: Η αναπνοή είναι η πρώτη και η τελευταία λειτουργία του οργανισμού που μας κρατά στη ζωή.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΟΥ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!

Το στρες στην ουσία αποτελεί ένα μήνυμα του σώματος σας ότι πρέπει να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας, είτε αυτά αφορούν πρακτικά θέματα είτε την αλλαγή της νοοτροπίας σας, Αν επιλέξετε να δείτε τα πράγματα από μία άλλη πλευρά με περισσότερη κατανόηση και διάθεση συνεργασίας ή να αποστασιοποιηθείτε ως ένα βαθμό, η αντίδρασή σας΄ και  άρα η αντίδραση του οργανισμού σας, στη στρεσογόνο κατάσταση θα είναι πιο ελεγχόμενη.

Η θετική σκέψη, η χαλάρωση, οι σωστές αναπνοές βοηθούν στην ηρεμία και παράλληλα ενισχύουν τη μνήμη και τις άλλες γνωστικές λειτουργίες.

Σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους για να είστε πιο ήρεμοι και με καθαρότερο μυαλό.

Πρωταρχικό ρόλο παίζει η αναπνοή.

Αναπνεύστε σωστά: Η αναπνοή είναι η πρώτη και η τελευταία λειτουργία του οργανισμού που μας κρατά στη ζωή. Συχνά αντιλαμβανόμαστε πως σε περιπτώσεις πίεσης και έντασης, κρατάμε την αναπνοή μας.

Φυγή ή πάλη;

Όλοι μας από βιολογική άποψη και μόνο , όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μια απειλητική κατάσταση, δηλαδή νιώθουμε άγχος, οργή, φόβο, περνάμε αυτόματα σε μια κατάσταση υπερδιέγερσης.

Ο οργανισμός μας, μας καλεί είτε να μείνουμε και να παλέψουμε (να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό  -πάλη-) είτε να τον αποφύγουμε ( να το βάλουμε στα πόδια – φυγή-)

Ο εγκέφαλος μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος στέλνει εντολές να εκκριθούν τρείς πολύ ισχυρές ορμόνες: η αδρεναλίνη, η νορεπινεφρίνη, και λίγο αργότερα η κορτιζόλη.

Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται, υπάρχει εφίδρωση, οι μύες τεντώνονται και αιματώνονται περισσότερο για την όποια έκβαση της φυγής ή της πάλης, η συνείδηση εντείνεται, οι ίριδες των ματιών διαστέλλονται για να πάρουν περισσότερο φώς, οι τρίχες ανορθώνονται και το πεπτικό σύστημα μπλοκάρεται και η αναπνοή γίνεται κοφτή, γρήγορη και ρηχή.

Και εδώ είναι που υπάρχει κάτι μαγικό, μπορούμε με την αναπνοή μας, να φέρουμε  μια σχετική ηρεμία στον πανικόβλητο οργανισμό μας. Και παρότι η αντίδραση στο στρές  είναι αυτόματη μόλις το συνειδητοποιήσουμε μπορούμε να μείνουμε πιο αποστασιοποιημένοι να εισπνέουμε και να εκπνεύουμε μετρημένα, βαθιά  και αργά.

Η ήρεμη αναπνοή καθησυχάζει το σώμα, καθαρίζει το μυαλό το οξυγονώνει και το βοηθά έτσι να αντιμετωπίσει το στρες.

Η Αναπνοή είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της διαχείρισης του στρες.
Ανάλογα με το αν αναπνέουμε από τη μύτη ή από το στόμα ερεθίζονται άλλα νευρικά κέντρα, άρα έχουμε και άλλα αποτελέσματα.
Η αναπνοή από το στόμα μας δίνει λιγότερο οξυγόνο στο αίμα από ότι από τη μύτη, συγκεκριμένα όταν αναπνέουμε από τη μύτη παίρνουμε 20% περισσότερο οξυγόνο από ότι όταν αναπνέουμε από το στόμα.

Η διαφραγματική αναπνοή (κοιλιακή) είναι η σωστή αναπνοή που γίνεται από το διάφραγμα περιορίζει τις σκέψεις που μας προκαλούν σύγχυση και βοηθά το πνεύμα να μπει σε μια κατάσταση υπερβατικής συνειδητότητας.

Τρία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη σωστή αναπνοή:

Το βάθος, η βραδύτητα και ο ρυθμός.

Εισπνέουμε από τη μύτη περισσότερο αέρα από ότι συνήθως και τον αφήνουμε να εισχωρήσει βαθύτερα, εισπνέουμε αργά και εκπνέουμε ακόμα πιο αργά από τη μύτη ή από το στόμα (κάνοντας μια μικρή  τρυπούλα με τα χείλη μας τόσο όσο ένα καλαμάκι), ηχηρά φροντίζοντας να βγει όλος ο αέρας, κρατώντας σταθερό και ανεμπόδιστο ρυθμό: εισπνέω 1.2.3.4. κρατάω 1.2. και εκπνέω 1.2.3.4.5.6.

Ο κανονικός ρυθμός της ανθρώπινης  αναπνοής  είναι 16 με 18 ανάσες το λεπτό.

Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε 10 με 12 αναπνοές το λεπτό.

Μετά από  καθημερινή εξάσκηση μπορούμε να αναπνέουμε μόνο 6 φορές το λεπτό,

Στις 6 αναπνοές το λεπτό η αντίδραση του στρες σταματάει. Όταν η αντίδραση του στρές σταματάει όλες οι λειτουργίες του οργανισμού βελτιώνονται, έχουμε άμεσα αποτελέσματα σε ανθρώπους που πάσχουν από υπέρταση, ταχυκαρδίες στομάχι, έντερο και βελτιώνεται ένα από τα πιο σημαντικά, η λειτουργία του Ανοσοποιητικού μας συστήματος, δηλαδή γινόμαστε πιο ανεκτοί στα νοσήματα.

Ίσως  τώρα  αναρωτιέστε γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό;

Η απάντηση είναι ότι η σχέση ανάμεσα στην αναπνοή και τη μακροζωία είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Δηλαδή όσο πιο αργά αναπνέουμε, τόσο περισσότερα χρόνια ζούμε.

Και αυτό γιατί με κάθε αναπνοή ο οργανισμός οξειδώνεται και ο μεταβολισμός επιταχύνεται, γεγονός που δημιουργεί ένα επίπεδο βιολογικού στρές. (αλκάλωση ή οξέωση)

Οι πιο αργές αναπνοές βοηθούν το μυαλό να σταματήσει τον ακατάπαυστο εσωτερικό του διάλογο και να συγκεντρωθεί αφήνοντας το σώμα να χαλαρώσει Η άσκηση στην αργή αναπνοή βοηθά να χαλαρώσουμε, να αναζωογονηθούμε, να αφήσουμε τη ζωτική ενέργεια να μας κατακλύσει, να ρυθμίσουμε τους καρδιακούς ρυθμούς και την αρτηριακή πίεση, να ενισχύσουμε την πεπτική λειτουργία. Μην αμελείτε λοιπόν την εξάσκηση.

Θα σας δώσω τρείς πολύ απλές ασκήσεις που με καθημερινή εξάσκηση θα σας βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες:

  1. Κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε, ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να πατάνε στο στρώμα κι ακουμπήστε ένα βιβλίο στο στομάχι σας.

Εισπνεύστε βαθιά και προσπαθήστε να ανεβάσετε το βιβλίο , φουσκώνοντας την κοιλιά σας.

Εκπνεύστε  κατεβάζοντας το βιβλίο, βαθουλώνοντας με την εκπνοή το στομάχι σας.

Επαναλάβατε 12-15 φορές.

2. Μία φορά την ημέρα καθίστε αναπαυτικά με τα πόδια σας να πατάνε στο πάτωμα.

 Κείστε τα μάτια, βάλτε το ένα χέρι στους μηρούς σας και το άλλο ακουμπήστε το απαλά στην κοιλιά σας. Θα τη νιώσετε να διαστέλλεται όταν εισπνέεται και να συστέλλεται όταν εκπνέετε. Συγκεντρωθείτε και παρακολουθήστε αυτή τη κίνηση χωρίς να προσπαθείτε να γίνει μεγαλύτερη η διαστολή ή η συστολή. Εισπνεύστε από τη μύτη, μετρώντας αργά μέσα σας ένα. Εκπνεύστε αργά από το στόμα. Εισπνεύστε και μετρήστε μέσα σας δύο. Εκπνεύστε αργά από το στόμα.

Κάντε το αυτό  πέντε φορές και συνεχίστε με τον αντίθετο τρόπο.

Εισπνεύστε από τη μύτη. Εκπνεύστε αργά από το στόμα και μετρήστε μέσα σας ένα.

Εισπνεύστε από τη μύτη. Εκπνεύστε αργά από το στόμα και μετρήστε μέσα σας δύο.

Ο στόχος είναι η πέντε φορές να γίνουν δέκα.

3.Αν είστε πολύ πιεσμένοι και πρέπει να ηρεμήσετε αμέσως κάντε το εξής:

Εισπνεύστε από τη μύτη μετρώντας μέχρι το  τέσσερα, κρατήστε την ανάσα σας μετρώντας νοερά πάλι μεχρι το τέσσερα και εισπνεύστε ξανά. Στη συνέχεια εκπνεύστε αργά, χωρίς βιασύνη μέχρι να βγει όλος ο αέρας. Επαναλάβατε τη διαδικασία πέντε  φορές. Αν νιώσετε να ζαλίζεστε μην ανησυχείτε είστε ασφαλής, σταματήστε και δοκιμάστε ξανά χωρίς να πιέζεστε.    

Με καθημερινή εξάσκηση θα δείτε μέσα σε λίγες μέρες άμεσα τα αποτελέσματα!!!!

METAMORPHOSIS CENTER

“Κέντρο Συμβουλευτικής, Προσωπικής Ανάπτυξης,

Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας,

Nlp & Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας, Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων”

ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ

HTTPS://VIVIANMAGALIA.COM/CONTACT/

ΤΗΛ 6953064601

Τεχνικές για ενδυνάμωση και προσωπική ανάπτυξη!

Εργαλεία και τεχνικές για άμεσα αποτελέσματα στη:

✔Μείωση του άγχους/στρές!

✔Απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων!

✔Αλλαγή πεποιθήσεων!

Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για να έχεις μια δωρεάν διαδικτυακή συνεδρία.

Vivian Magalia

Metamorphosis Mentor



Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044