Τι είναι το Coaching και πως θα με βοηθήσει;

|

Το Coaching βοηθά τους ανθρώπους να ορίσουν ξεκάθαρους στόχους, να οραματιστούν το μέλλον τους και τους οδηγεί στην αυτογνωσία και την επιτυχία.

Coaching είναι ένα νέο επιστημονικό πεδίο, που μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού!

Σε μια εποχή βαθιά και συνεχιζόμενης κρίσης όπου οι αλλαγές είναι έντονες αλλά και ραγδαίες , ο άνθρωπος στρέφεται όλο και περισσότερο στην αναζήτηση βοήθειας , όσον αφορά τα προσωπικά και επαγγελματικα του προβλήματα.

Το Coaching, αποτελεί μια νέα μέθοδος, που αν και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, κυρίως στη χώρα μας, φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος , στην προσωπική αλλά και επαγγελματικη αναζήτηση των στόχων του ατόμου και των τρόπων να τους επιτεύξει.

Το Coaching ξεκλειδώνει τις δυνατότητες των ανθρώπων να μεγιστοποιήσουν τη δική τους επίδοση.

Το Coaching είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος ανάπτυξης & υποστήριξης ατόμων και ομάδων.

Προέρχεται από τη συνένωση της Ψυχοθεραπείας, της Συμβουλευτικής, της Ψυχολογίας, των Κοινωνικών Επιστημών και της Φιλοσοφίας. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι βοηθά τους ανθρώπους να ορίσουν ξεκάθαρους στόχους, να οραματιστούν το μέλλον τους και τους οδηγεί στην αυτογνωσία και την επιτυχία

Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ  Τ Ο Υ  C O A C H I N G

Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching (ICF)  το coaching είναι μια ισότιμη συνεργασία ανάμεσα στο coach και στο coachee σε μια δημιουργική διαδικασία, που προκαλεί τη σκέψη και τον εμπνέει να Μεγιστοποιήσει το προσωπικό και το επαγγελματικό του δυναμικό.

Διευκολύνει τη διαδικασία μάθησής του coachee χρησιμοποιώντας τεχνικές που θα τον βοηθήσουν να βελτιώσει τα αδύνατα σημεία του και να γίνει αποτελεσματικός για να επιτύχει τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει.

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ C O A C H I N G

Η προέλευση του όρου θεωρείται ότι ξεκίνησε από τον Σωκράτη όπου μέσω της διαλεκτικής πρακτικής προσπαθούσε να εκμαιεύσει την αλήθεια. Μέσω  των ερωτήσεων που έκανε στο συνομιλητή του τον οδηγούσε έτσι ώστε να βρει μόνος του τις λύσεις στα προβλήματα του. Αυτό τον βοηθούσε να μάθει και όχι να διδαχτεί .

  • Να απελευθερώσουν το δυναμικό τους,  ώστε να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους.
  • Να καθορίσουν τα όνειρά τους μετατρέποντας τα σε εφικτούς στόχους!
  • Να υιοθετούν νέες συνήθειες επιτυχίας!
  • Να προσανατολίζονται  στη λύση και στο αποτέλεσμα, και όχι να εστιάζουν στο πρόβλημα.
  • Να μεταμορφώσουν τη νοοτροπία τους !
  • Να υποστηρίζουν τις συνέπειες, με βάση τους στόχους  που εχει καθορίσει.
  • Να απελευθερωθούν από παλιές πεποιθήσεις
  • Να βελτιώσουν άμεσα την απόδοσή και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
  • Να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητές και επιτύχουν οποιονδήποτε στόχο τους!
  • Να βελτιώσουν την απόδοση στην εργασία τους
  • Να αναπτύξουν την ικανότητά να διεκδικούν αυτό που πραγματικά θέλουν!
  • Να βοηθήσει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί ηγέτες.

Το Coaching ενεργοποιεί τα άτομα να παίρνουν συνειδητές αποφάσεις και τους παρέχουν τη δυνατότητα να γίνουν ηγέτες στη δική τους ζωή.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ COACHING

Το Coaching βασίζεται στην ανθρώπινη ανάπτυξη και αλλαγή!

Επικεντρώνεται στο να ενθαρρύνει τον πελάτη να απελευθερώσει τη δυναμική του και να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του.

Η εστίαση στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα αυτό καθ’ αυτό είναι το κλειδί θετικά συναισθήματα, ανάληψη δράσης, έτσι με τη βοήθεια του Coach να προσδιορίζονται τα βήματα που χρειάζονται ώστε να τους πετύχει στόχους του και να εκπληρώσει τα όνειρα του.

Το Coaching ουσιαστικά , με τη χρήση κατάλληλων μεθόδων ν και εργαλείων , όπως η ενσυναίσθηση, η ακρόαση, η αναζήτηση, το brainstorming κ.α. ενδυναμώνει και κινητοποιεί τα άτομα , ατομικά και ομαδικά , να δράσουν.

Συμβάλλει στο να αποκτήσουν γνωστικές δεξιότητες, να θέτουν συγκεκριμένους στόχους , να ξεδιπλώνουν τα δυνατά τους χαρακτηριστικά , να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους, να αλλάζουν πρακτικές και να πετυχαίνουν τους στόχους τους



Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044

Σχολιάστε