Η κατανόηση ως εφόδιο για μια αρμονική συντροφική σχέση!

|

Οι ανάγκες των ανδρών είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των γυναικών μέσα σε μία σχέση, όπως διαφορετικός είναι και ο τρόπος που επικοινωνούν, που εκφράζουν τα θέλω τους, το δίκιο τους και τις αξίας τους…

Για την γυναίκα η επικοινωνία είναι αυτή καθεαυτή ο σκοπός!

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν την επικοινωνία για να δημιουργήσουν συναισθηματική επαφή, να νιώσουν ότι τις νιώθουν και τις καταλαβαίνουν.

Αντίθετα για τους άντρες η επικοινωνία είναι ένα μέσον για να πετύχουν κάποιο αποτέλεσμα, μια λύση στο πρόβλημά τους!

Σε μία συζήτηση πάνω σε ένα θέμα η γυναίκα βιώνει την επαφή μέσα από την ίδια την επικοινωνία, χωρίς να ψάχνει τη λύση στο θέμα, ενώ ο άντρας επικοινωνεί για ένα και μόνο λόγο, να φτάσει σε ένα συμπέρασμα και σε μία λύση, απο εκεί και μετά δεν χρειάζεται να επικοινωνεί.

Έτσι λοιπόν μέσα από αυτή την συμπεριφορά οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες απόμακρους, ψυχρούς, αδιάφορους,

και άντρες με τη σειρά τους θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι γκρινιάρες, πιεστικές, ότι θέλουν να τους ελέγχουν, ότι μιλάνε πολύ και ότι τα ξέρουν όλα.

Επίσης οι άντρες δεν αισθάνονται άνετα να συζητούνε για τα συναισθήματα της , έτσι όταν μία γυναίκα ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με τα συναισθήματα της και το πως αισθάνεται, ο άντρας κουμπώνεται και πολλές φορές επιλέγει την επιθετική στάση ως άμυνα, γατί συνήθως νιώθει ότι γίνεται αντικείμενο κατηγόριας και κριτικής, επειδή νομίζει ότι η γυναίκα δεν είναι ευτυχισμένη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η γυναίκα συνήθως αυτό που θέλει, είναι να αναγνωριστεί το γεγονός ότι αισθάνεται κατά αυτόν τον τρόπο.

Και επειδή ο άντρας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, αναζητά με όσο λιγότερο λόγια και λογικά και όχι συναισθηματικά να της εξηγήσει, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεται έτσι, εκείνος λοιπόν ψάχνει για τη λύση( το αποτέλεσμα) και εκείνη χάνει κάθε επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση τώρα που μία γυναίκα θέλει να μιλήσει με έναν άντρα για τα συναισθήματά του, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ο άντρας δεν ξέρει τι αισθάνεται, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του, γιατί σε όλη του τη ζωή έχει εκπαιδευτεί να μην αισθάνεται, να εκλογικεύει τα συναισθήματα του, να τα κρύβει, να τα αρνείται.

Αν πάρουμε όμως και την περίπτωση που αναγνωρίζει τι αισθάνεται, φοβάται να το ομολογήσει γιατί έτσι θα ένιωσε μειονεκτικά, θα έχανε την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, μιας και οι άντρες δεν έχουν ούτε αδυναμίες, ούτε φόβους! (είναι δυνατοί και δεν φοβούνται).

Για να μπορούμε να επικοινωνούμε στη σχέση μας με τον σύντροφο μας, χρειάζεται οι γυναίκες να καταλάβουν ότι οι άντρες δεν είναι, δείχνουν απόμακροι και δεν εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους όχι γιατί δεν τις αγαπούν γιατί απλά λειτουργούν διαφορετικά.

Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και έχουν γαλουχηθεί με διαφορετικές πεποιθήσεις και αξίες, βιώνουν την ενότητα και την σχέση με τις πράξεις παρά με τα λόγια, δουλεύοντας παραδείγματος χάρη ώστε να παρέχουν στην οικογένεια όλα τα απαραίτητα για να μην τους λείψει τίποτα.

Οι άντρες από την άλλη μεριά είναι χρήσιμο να κατανοήσουν την ανάγκη που έχει η γυναίκα να εκφράσει όχι μόνο με πράξεις αλλά και με λόγια τα συναισθήματα αγάπης και ενότητας που νιώθει, να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα των γυναικών και να μην ψάχνουν δικαιολογίες γιατί δεν θα έπρεπε να τα έχουν.
Γιατί η γυναίκα αντίθετα απο τον άντρα χρησιμοποιεί περισσότερο το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι πιο συναισθηματικές και αντιλαμβανονται περισσότερα πράγματα, απο όσα για τον άντρα χρειάζεται.

Metamorphosis Center Vivian Magalia

Υπηρεσίες Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας!

https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/

Κλείσε το ραντεβού σου εδώ:

metamorphosicenter@gmail.com

695 306 4601

Στηρίζουμε την Ανάπτυξη,

τη Ψυχική Υγεία σας και τη Σωματική σας Ευεξία!!



Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Μαζί με ομάδα μου σε ένα χώρο ασφάλειας, σιγουριάς, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, μπορείς να ηρεμείς , να χαλαρώνεις, να ξεκουράζεσαι, να κατανοείς, να εκπαιδεύεσαι, να θεραπεύεσαι, να μορφώνεσαι και να μετά-μορφώνεσαι καθώς υλοποιείς τη δύναμη που κρύβεται μέσα σου. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ -NLP Coaching Πρόγραμμα! -ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! -Απο το Σύμπτωμα στο Τραύμα! -Γίνε ο Θεραπευτής σου! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Greece Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044

Σχολιάστε