Τι είναι Αυτοεκτίμηση και τι Αυτοπεποίθηση;

|

Προσωπική Εξέλιξη, πως μπορώ να την πετύχω;

          
  Αξιοποίησε τις δυνατότητές σου!

Ο όρος αυτοεκτίμηση αναφέρεται γενικά στο πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τον εαυτό τους.

Θεωρητικά, τουλάχιστον, η αίσθηση αυτή είναι σταθερή και δεν μεταβάλλεται  εύκολα από τις εξωτερικές καταστάσεις.

Aναφέρεται στα συναισθήματα αγάπης για τον εαυτό!

      Αυτοεκτίμηση είναι αποδοχή σημαίνει αποδέχομαι τον εαυτό μου και τον αγαπώ όπως είναι…. με τα ελαττώματα του και με τα προτερήματα του.

      Αν δεν γνωρίζω τον εαυτό μου πλήρως (αυτογνωσία), πως μπορώ να τον αγαπώ;

Αυτοεκτίμηση σημαίνει αποδέχομαι τον εαυτό μου και είναι η βάση της αυτοπεποίθησης.

Αν αποδέχομαι και αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είμαι τότε μπορώ και να πιστεύω στον εαυτό μου, να έχω αυτοπεποίθηση!!!

Πως μπορείς να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση σου.

Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση είναι  βασικά κομμάτια της προσωπικότητας μας στη ζωή μας. 

Η αυτοεκτίμηση μας κάνει να νιώθουμε εσωτερικά ασφαλείς ως άτομα γιατί αντιπροσωπεύει τη γνώμη μας  για τον εαυτό μας, την αξία και τη στάση που αποδίδουμε  στον εαυτό μας.  

Ο τρόπος που βλέπουμε  τον εαυτό σας επηρεάζει τις αλληλεπιδράσεις σας πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με  τους άλλους. 

Αν η άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας είναι θετική τότε έχουμε και μια ρεαλιστική και υγιής αντίληψη για το πως νιώθουμε και πως μπορούμε να επικοινωνούμε με τους άλλους.

Η αυτοπεποίθηση είναι η πίστη στις ικανότητές μας στις δεξιότητες μας για το πως μπορούμε  να ενεργούμε με συγκεκριμένο τρόπο που να υποστηρίζει τις αποφάσεις μας.

Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή ή αρνητική αυτοεκτίμηση, είναι αναβλητικοί και  αποτυγχάνουν  να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Βασικός λόγος της χαμηλής αυτοεκτίμησης και της θετικής ή αρνητικής εικόνας για τον εαυτό μας είναι ο ρόλος της οικογένειας στα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Επίσης άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση μας είναι  ένα τραυματικό γεγονός,  ένας χωρισμός, η απιστία, η ανεργία κ.α.

Και  η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η χαμηλή αυτοπεποίθηση οι είναι βασικοί παράγοντες πολλών ψυχολογικών, συναισθηματικών κοινωνικών, διαπροσωπικών  και εργασιακών προβλημάτων, καθώς σχετίζονται με την αντίληψή μας για το:

  • ποιοι είμαστε
  • τι μπορούμε να κάνουμε  
  • ποιες είναι οι ικανότητες και οι δυνάμεις μας

Τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση και προβλήματα αυτοεκτίμησης μπορούν να παγιδευτούν σε έναν φαύλο κύκλο αρνητικότητας, από τον οποίο αισθάνονται ότι δεν μπορούν να βγουν.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μας εμποδίζει να πετύχουμε τους στόχους σας και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας, αλλά επηρεάσει άμεσα και την καθημερινότητά μας στις:

  • Σχέσεις μας
  • Στη λήψη  των αποφάσεων μας
  • Αδυναμία εκπλήρωσης των ονείρων μας
  • Έλλειψη διεκδίκησης.

Μέσω της  Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπεία (CBH)  του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP ) και του Coaching

ενισχύουμε  το «εγώ» σας  και αποκαθιστούμε  την αυτοεκτίμησής σας διερευνώντας την παιδική ηλικία  τα τρέχοντα ζητήματα, τα πρότυπα και τις αλληλεπιδράσεις.  Έτσι  η αλλαγή στον  τρόπου σκέψης σας, επηρεάζει και τον τρόπο που αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε. 

Σύντομα νιώθετε καλύτερα και μπορείτε να πάρετε διαφορετικές αποφάσεις στη ζωή σας. 

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η εκμάθηση νέων τεχνικών  καθώς  ο εντοπισμός των δυνατοτήτων σας είναι πολύ σημαντικά εργαλείων για να προσδιορίσετε τις τρέχουσες πεποιθήσεις σας στο:

  • πώς βλέπετε τον εαυτό σας,
  • πως βλέπετε τους άλλους
  • πως βλέπετε  τον κόσμο γύρω σας,
  • πώς πιστεύετε ότι σας βλέπουν οι άλλοι. 

Το επόμενο βήμα είναι να τροποποιήσετε, να αλλάξετε, ίσως  και να απαλλαγείτε από  αυτές τις πεποιθήσεις που τώρα δεν χρειάζεστε και να τις αντικαταστήσετε με νέες  πιο ισορροπημένες και υγιείς που θα σας εξελίξουν ως άνθρωπο.

Εργαλεία και τεχνικές που αυξάνουν τη θετικότητα & την εμπιστοσύνη στον εαυτό.

Και  δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας και να ζήσετε μια πιο ικανοποιητική ζωή.

Ξεκινήστε  λοιπόν από σήμερα, από τώρα,  να αισθάνεστε πιο σίγουροι,

πιο δυνατοί , πιο ικανοί γιατί:

Όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται μέσα σας.

μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε!

                              Συμπληρώστε τη φόρμα μας για περισσότερες πληροφορίες.

https://vivianmagalia.com/contact/

 



Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044

Σχολιάστε