ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

|

15 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΜΑΛΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Ίσως νιώθετε ότι η ζωή σας καταστράφηκε, ίσως βλέπετε τα όνειρα σας να γκρεμίζονται ίσως προδοθήκατε, πληγωθήκατε και συναισθήματα όπως ο θυμός ο φόβος η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια σας κατακλύζουν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, ο χωρισμός και το διαζύγιο είναι ένας ” άτυπος θάνατος” ένα “τέλος” και όλα αυτά είναι συμπτώματα του πένθους που βιώνετε. Μόνο που δεν τα βιώνετε μόνο εσείς, τα βιώνουν και τα παιδιά σας, και εάν για εσάς που είστε ενήλικας είναι δύσκολο να το χειριστείτε, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο αλλά και επώδυνο είναι για τα παιδιά σας; Όταν θα πρέπει να αλλάξουν περιβάλλον να αποχωριστούν τον ένα γονιό και μια να μένουν μια με τον ένα γονιό και μια με τον άλλο, όταν δεν τα ρώτησε κανείς πως νιώθουν και δεν επέλεξαν, αλλα ούτε ευθύνονται αυτά για όλα όσα που ζούνε. Είναι υποχρέωση σας να θέσετε ως προτεραιότητα την ασφαλή μετάβαση των παιδιών στη νέα κατάσταση ακόμα και εάν χρειαστεί κάποιες φορες να ρίξετε νερό στο κρασί σας.

Τι χρειάζεται να κάνουν ή να μην κάνουν οι γονείς έτσι ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μην βιώσουν ανασφάλεια , φόβο, εγκατάλειψη, και να προσαρμοστούν ομαλά στη νέα κατάσταση.

1. Τα παιδιά πολλές φορές νιώθουν υπεύθυνα για το χωρισμό των γονιών τους!

  • Τα παιδιά πολλές φορές νιώθουν υπεύθυνα για το χωρισμό των γονιών τους Πιστεύουν ότι  η συμπεριφορά τους, οδήγησε τους γονείς τους  στο διαζύγιο και έχουν ενοχικά συναισθήματα. Εξηγείστε στα παιδιά σας ότι αυτό είναι κάτι μεταξύ σας και ότι το αυτά  δεν έχουν καμία σχέση σε αυτή την απόφαση. Επαναλάβετε συχνά στην κουβέντα σας  αυτή την επιβεβαίωση έτσι ώστε να τα βοηθήσετε να αποενοχοποιηθούνε.

2. Δείξτε έμπρακτα την αγάπη σας!

  • Δείξτε έμπρακτα την αγάπη σας και βοηθήστε τα παιδιά να καταλάβουν ότι θα συνεχίζεται να τα αγαπάτε και να είστε δίπλα τους και μετά το διαζύγιο. Εξηγήστε τους ότι χωρίζεται σαν ζευγάρι και ότι σαν γονείς δεν γίνετε  να χωρίσετε ποτέ, πάντα θα είστε η μαμά και ο μπαμπάς τους και θα είστε εκεί μαζί δίπλα τους.

3. Βοηθήστε τους να καταλάβουν..

  • Βοηθήστε τους να καταλάβουν ότι η αγάπη μεταξύ των γονιών και των παιδιών είναι μοναδική και παντοτινή, και εξηγήστε τους ότι είναι διαφορετική από την αγάπη που νιώθει  ο ένας γονιός για τον άλλο σαν ζευγάρι.

4. Μιλήστε τους για αγάπη όχι για πόλεμο.

  • Πολλές φορές τα παιδιά νιώθουν ότι βρίσκονται ανάμεσα σε δυο στρατόπεδα και χρειάζεται να επιλέξουν.  Επιβεβαιώστε τους ότι είναι εντάξει να αγαπούν και την μαμά και τον μπαμπά, έτσι ώστε να μην αισθανθούν  ανησυχία ότι θα χάσουν την αγάπη του ενός η του άλλου. 

5. Το παιδί σας δεν είναι επισκέπτης, δώστε του χώρο και χρόνο!

  •  Ετοιμάστε μαζί το δικό τους χώρο δίνοντας  τους την πρωτοβουλία να επιλέξουν τα χρώματα τα έπιπλα και στα δυο σπίτια και  δώστε  χρόνο στα παιδιά να προσαρμοστούν ομαλά στα νέα δεδομένα με ασφάλεια.

6. Πείτε τη μαγική φράση: Σε κατανοώ παιδί μου!

  • Παρατηρήστε με κατανόηση τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους και αφήστε  τα παιδιά να εκφράσουν ελεύθερα  τα συναισθήματα τους.

7. Μιλήστε με σεβασμό για το γονιό του παιδιού σας!

  • Πάντα να μιλάτε με σεβασμό για τον πρώην σύντροφο σας στα παιδιά μην ξεχνάτε ότι μιλάτε για τον άνθρωπο που εσείς επιλέξατε για μητέρα η πάτερα του παιδιού σας και αυτό δεν αλλάζει.

8. Μην φέρνετε το παιδί σας σε δύσκολη θέση!

  • Αποφύγετε να στέλνετε στον πρώην σύντροφο σας μηνύματα με τα παιδιά. Πες την μαμά σου… πες τον μπαμπά σου… οτιδήποτε θέλετε να το λέτε εσείς.

9. Δεν ευθύνονται τα παιδιά για τις πράξεις των γονιών τους!

  Προκαλείται ενοχή και ντροπή στο παιδί σας, όταν κατηγορείτε, κρίνετε και  κατακρίνετε τη  προσωπική ζωή του αλλού γονέα! Τα παιδιά και όχι εσείς είναι τα θύματα ενός διαζυγίου , είναι αναγκασμένα και δεν το έχουν επιλέξει να βιώσουν μια κατάσταση που αλλάζει τα ως τώρα δεδομένα και είναι τα μονο που δεν ευθύνονται για αυτό.

10. Τα συγκροτημένα άτομα προέρχονται από αρμονικές και συγκροτημένες οικογένειες.

  Μην ξεχνάτε ποτέ  ότι είναι πολύ σημαντικό το παιδί σας να μεγαλώνει σε  ένα  ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον χωρίς  τσακωμούς και  εντάσεις.

11. Είμαστε εδώ και είμαστε διπλα σου!

   Μιλήστε τους και τυχόν σχόλια που μπορεί να δεχτούν από  το εξωτερικό       περιβάλλον  όπως φίλοι, σχολείο κτλ, προετοιμάστε τους αυξάνοντας την αυτοεκτίμηση τους και την αυτοπεποίθηση τους, μέσω της οικογενειακής ασφάλειας.

12. Χωρίσατε ως ζευγάρι και όχι ως γονείς!

Όσο και αν σας είναι δύσκολο, οργανώστε κοινούς εξόδους, ταξίδια, διακοπές  και περάστε τις γιορτές  όλοι μαζί, σε ένα ήρεμο και ασφαλές  περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό  για τον ψυχικό κόσμο των παιδιών.

13. Θα νιώθουν περήφανα για εσάς!

 Συμμετέχετε από κοινού σε σχολικές γιορτές και αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες έτσι ώστε να μην τα φέρνετε σε δύσκολη θέση.

14.Τι είναι σημαντικότερο για εσας να έχετε η δίκιο η να έχετε ευτυχισμένα παιδιά;

14. Να θυμάστε πάντα ότι η φροντίδα, η ασφάλεια, η ηρεμία, η  σιγουριά και το σωστό μεγάλωμα των παιδιών σε ένα υγιές περιβάλλον, προέχουν έναντι  των προσωπικών διαφωνιών και προβλημάτων  με τον πρώην σύντροφος σας, είναι σημαντικότερο το γεγονός να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας από το να έχετε εσείς δίκιο.

15. Τα υγιή όρια παρέχουν υγιείς συμπεριφορές!

Το να προσφέρεται στο παιδί περισσότερα υλικά αγαθά και δώρα  από ότι χρειάζεται ή περισσότερη υποτιθεμένη ελευθερία χωρίς όρια  στην καθημερινότητα του,  για να «κερδίσετε» την εύνοια του παιδιού ή ίσως για να καλύψετε τις ενοχές σας, ή την παραμέληση του,  δημιουργεί  στο παιδί μια τεράστια ανασφάλεια  αλλά και φόβο, μιας και νιώθει την αδυναμία των γονιών να του επιβληθούν  και φέρνει  απρόβλεπτα αποτελέσματα επειδή  δεν υπάρχει το πλαίσιο.

Αυτό που χρειάζονται περισσότερο τα παιδιά σας είναι να τα αγκαλιάζετε, να τους λέτε πόσο πολύ τα αγαπάτε και να νιώθουν ότι οι γονείς τους αν και δεν είναι μαζί, είναι πάντα δίπλα τους !

Vivian Magalia



Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044

Σχολιάστε