Αναβλητικότητα: Αντιμετώπιση σε 7 βήματα

|

Πώς να αντιμετωπίσεις την αναβλητικότητα σου; Οι κύριοι λόγοι που προκαλούν την αναποφασιστικότητα και την έλλειψη κινήτρου είναι:

  • Η ασάφεια
  • Η σύγχυση σχετικά με το σκοπό.
  • Η σειρά που κάνεις ότι κάνεις.
  • Ο λόγος που κάνεις ότι κάνεις.

Ο χρυσός κανόνας για σίγουρη επιτυχία σε ότι κάνεις, είναι να σημειώσεις τις σκέψεις σου.

Χώρισε μια κόλλα χαρτί σε 4 στήλες και γράψε στην κάθε μια.

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ; | ΠΟΣΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ; | ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ; | ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ;

Γράψε σε ένα ημερολόγιο τις καθημερινές σου σκέψεις, γράψε όλα όσα θέλεις, επιθυμείς, ονειρεύεσαι, κάνε τα ύλη, δώσε τους υπόσταση.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή την τακτική, καταφέρνουν δέκα φορές περισσότερα σε σύγκριση με άτομα που δεν την ακολουθούν (τα οποία όμως -για τον οποιοδήποτε λόγο- δεν αφιερώνουν τον χρόνο που απαιτείται για να γράψουν τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν).

Νίκησε την αναβλητικότητα και αύξησε θεαματικά την παραγωγικότητα σου.

Αντιμετώπιση αναβλητικότητας σε 7 απλά βήματα

1. Αποφάσισε τι θέλεις επακριβώς

Ξεκαθάρισε τι αναμένεις από εσένα και με ποια σειρά προτεραιότητας. Μια από τις χειρότερες απώλειες του χρόνου σου είναι να κάνεις καλά, κάτι που δεν χρειάζεται να γίνει. Η επίγνωση είναι καθοριστικός παράγοντας στο πρώτο βήμα.

2. Γράψε και αποτύπωσε τις σκέψεις σου σε χαρτί.

Δώσε τους μορφή. Δημιούργησε κάτι που να μπορείς να άγγιξες, να το δεις. Δώσε τους ενέργεια. Οι άγραφες ιδέες οδηγού στη σύγχυση, την ασάφεια και τον αποπροσανατολισμό.

3. Θέσε μια προθεσμία για τον στόχο σου

Βάλε προθεσμίες, είναι αναγκαίο. Ένας στόχος η μια απόφαση χωρίς πρόσθεσα δεν είναι κάτι επείγον. Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Δίχως χρονοδιάγραμμα που να συνοδεύεται από ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και εργασιών, θα είσαι μονίμως αναβλητικός και αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα κλείσει ποτέ.

4. Κάνε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να δρομολογήσεις για να πετύχεις τον σκοπό σου

Μόλις σκεφτείς νέες δραστηριότητες προσθέσετε στη λίστα σου. Η λίστα σου δίνει σου παρέχει την οπτική εικόνα του συνόλου της εργασίας του πλάνου σου. Σε ωθεί να νιώσεις ανταγωνιστικός να αυξήσεις την αποδοτικότητα σου και να αγγίξεις το όραμα σου.

5. Οργάνωσε τη λίστα σου με στρατηγική

Καθόρισε την με σειρά προτεραιότητα αποφάσισε τι πρέπει να κάνεις πρώτο και τι μπορείς να αφήσεις για αργότερα.

Ξεκαθάρισε τι πρέπει να κάνεις αμέσως, τεμάχισε την διαδρομή προς την επιτυχία σου σε μικρότερα μέρη, και θα εκπλαγείς από το ποσό εύκολα και γρήγορα θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με ένα γραπτό στόχο και ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης θα καταλήξεις ευκολότερα στην κορυφή, σε σύγκριση με όσους έχουν τους στίχους στο μυαλό τους.

6. Μπες στη δράση

Βαλε το σχεδιο σου σε εφαρμογή αμέσως. Κάνε κάτι, κάνε οτιδήποτε. Ένα μέτριο σχέδιο που εκτελείται άμεσα είναι προτιμότερο από ένα εκπληκτικό σχέδιο το οποίο δεν έχει ξεκινήσει.

Για να φτάσεις στον στόχο σου η δράση είναι το παν.

7.Κάνε κάθε μέρα κάτι το οποίο θα σε φέρει ποιο κοντά στο κυρίως στόχο σου

Ενσωμάτωσε αυτή τη δραστηριότητα μέσα στην καθημερινή σου ρουτίνα (κάνε το συνήθεια). Κάνε το πρώτο βήμα και συνέχισε, συνέχισε χωρίς διακοπή.

Αυτή η απόφαση σου μαζί με τη πειθαρχία που προϋποθέτει, θα αυξήσει την ταχύτητα της επίτευξης των στόχων σου και θα δώσει ώθηση στην αποδοτικότητα σου.

δραση τώρα, αντιμετώπιση αναβλητικότητας

ΑΣ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ

  • Οι ξεκάθαροι γραπτοί στόχοι έχουν αποτελέσματα στη σκέψη.
  • Σου δίνουν κίνητρο να δράσεις.
  • Διεγείρουν την δημιουργικότητα.
  • Απελευθερώνουν ενέργεια.
  • Σε βοηθούν να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα.
  • Όσο πιο ξεκάθαροι είναι ,τόσο περισσότερο θέλεις να τους πετυχεις.
  • Όσο περισσότερο σκέπτεσαι τον στόχο, τόσο μεγαλύτεροι η επιθυμία σου να τον πραγματοποιήσεις


Vivian magalia
Σχετικά με Vivian Magalia

METAMORFOSIS MENTOR | NLP PERSONAL & EXECUTIVE COACH Όλα όσα χρειάζεσαι είναι μέσα σου! Μαζί μπορούμε να τα ανακαλύψουμε. Περισσότερα >> Metamorphosis Center Vivian Magalia “Κέντρο Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας! " Σκοπός του κέντρου μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργούν λύσεις στα προβλήματα, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον κόσμο των απεριόριστων επιλογών. Συνεδρίες on line και Δια ζώσης! Υπηρεσίες. Συμβουλευτικής! Nlp & Life Coaching! CBT & Κλινικής Υπνοθεραπείας! Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας! Διαχείρισης του 'Αγχους και του Στρες! Συμβουλευτική γονέων! Συμβουλευτική ζεύγους! Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ψυχομετρικά Εργαλεία! Διακοπή καπνίσματος! Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας! Διαχείριση του πένθους και της απώλειας! Αντιμετώπιση διαζυγίου! Διαχείριση Συναισθημάτων Αναβλητικότητα! ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Group Therapy (ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ. https://www.facebook.com/MetamorphosisCenterVivianMagalia/ Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: metamorphosicenter@gmail.com ΔΡΙΖΗ 7 ΚΟΖΑΝΗ Τηλ 695 306 4601 - 2641 303044

Σχολιάστε